Dr.Morsi Presiden Mesir Baru!!!

Selepas kejatuhan Presiden Mesir – Mubarak – yang memerintah Mesir hampir 30Tahun dan memerintah secara kuku besi,rakyat Mesir memerlukan perubahan dalam negara mereka sendiri.Perubahan yang mencakupi segala aspek,dan meletakkan Islam sebagai lambang perubahan mereka.

Alhamdulillah,bulan lepas menyaksikan pertembungan yang agak sengit antara calon-calon yang bertanding.Terdapat dua kumpulan yang berbeza dalam pencalonan,iaitu satu dari kumpulan Islamis,satu lagi cenderung kepada Mubarak(kuku besi).

Alhamdulillah,24 June 2012 yang lepas Dr.Morsi dari calon FJP(Fredom Justice Party) atau IM(Ikhwan Muslimin) telah berjaya mengatasi pesaing terdekat beliau iaitu Ahmad Syafiq dari calon Fulul(saki baki Mubarak).

Hampir 83 tahun perjuangan Imam Syahid Hassan al-Banna dalam menegakkan islam di bumi Mesir dan akhirnya sekarang membuahkan hasil selepas kemenangan Dr.Morsi dalam tampok pemerintahan di Mesir.

Sekaligus membuatkan ramai pihak terutama negara-negara Islam memberi ucap tahniah atas kejayaan pemerintahan islam di Mesir dan membuatkan musuh-musuh Islam,Israel dan Amerika merasa bahang kebangkitan Islam di Mesir.

Kemenangan Dr.Morsi merupakan salah satu dari tangga-tangga kejayaan Islam di Dunia yang mana kita sedia maklum Dunia sekarang di perintah kuat oleh Amerika.Sehinggalah kejayaan Islam ini datang bertitik tolakkan dari kejayaan ustazi’atul a’lam itu sendiri.

Dr.Morsi merupakan Presiden ke 2 di Dunia yang menghafal al-Quran sepenuhnya selepas Presiden Palestin iaitu Ismail Haneya.

Bukan beliau sahaja yang menghafal al-Quran malah semua anak-anak dan isterinya turut menghafal al-Quran.

Begitulah kehebatan dan ketokohan Presiden Mesir  yang baru Dr.Morsi yang sepatutnya pimpinan di Malaysia wajib contohi agar negara-negara islam mula bangkit bagi mengembalikan Dunia islam.

Tahniah buat warga Mesir

Tahniah buat Dr.Morsi

Tahniah buat warga Malaysia yang sentiasa ‘update’ pilihanraya mesir.

sumber rujukan : Pilihanraya Mesir

Advertisements

apa pendapat anda?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: